Menu
ZŠ Semice
ZŠ Semice okres Nymburk

Zprávy

Planetárium 9.třída 2014/15

Planetárium 9.třída 2014/15

Datum: 21. 4. 2015

Devátá třída se vydala minulý týden do planetária v Praze. Čekala nás velmi zajímavá projekce. Program Noční

Exkurze do Památníku Terezín – 8. a 9. třída

Exkurze do Památníku Terezín – 8. a 9. třída

Datum: 28. 3. 2015

V úterý 24. března 2015 se 8. a 9. třída naší základní školy zúčastnila poznávací a výchovné exkurze do Památníku Terezín, kde se seznámili s historií a osudy československých

Opakování z osmého ročníku 1

Opakování z osmého ročníku

Datum: 21. 3. 2015

V rámci opakování ČR v zeměpisu žáci deváté třídy vytvořily "interaktivní" mapu České republiky na školním dvoře.

Osmá a devátá třída v Lidicích 1

Osmá a devátá třída v Lidicích

Datum: 21. 3. 2015

Ve středu 30.dubna 2014 odjeli žáci 8.a 9. třídy se svými učiteli p. učitelem Ježkem a p. učitelkou Dvořákovou na exkurzi do Lidic.
Navštívili muzeum s expozicí, učebnu ve vzdělávacím středisku, pietní místo i růžový sad. Při procházení expozice si má návštěvník udělat obrázek o tom, co se v Lidicích a s lidickými stalo. Expozice je ukončena videem s vyprávěním lidických matek a dětí.Poté se vydali s paní průvodkyní po místech lidické tragédie- viděli zbytky staré školy, společný hrob lidických mužů u Horákova statku i pomník lidických dětí.Exkurze byla zakončena v růžovém sadu.

Národní galerie 8.třída 1

Národní galerie 8.třída

Datum: 21. 3. 2015

Ve středu 21.11.2013 navštívila osmá třída Národní galerii v Praze, kde byl pro nás připraven program s názvem Digitální hrátky – záludnosti interpretace. Žáci se naučili rozlišit klasickou, analogovou a digitální fotografii. Pracovali se softwarem na úpravu fotografií.
Alice Brettová

Němčina hravě 1

Němčina hravě

Datum: 21. 3. 2015

Druhý cizí jazyk na naší škole není pro naše žáky žádnou novinkou. S
němčinou se setkávají od 7.třídy pravidelně dvakrát týdně. Konverzují, učí
se slovíčka, seznamují se s novou gramatikou. Aby byla pro ně schůdnější a
zábavnější, procvičují ji různými metodami. Jak je patrné z fotografií, lze
opakovat a procvičovat i pomocí házecích kostek. Obrázky jsou pořízené na
hodině v osmé třídě.
M.Součková

Návštěva Národní galerie 1

Návštěva Národní galerie

Datum: 21. 3. 2015

Dne 15.11. 2012 navštívila 7. třída starobylý Anežský klášter v Praze, kde absolvovala v rámci nabídky Národní galerie výukový program „ Po stopách sv. Anežky české“. Po společném úvodu, v němž se seznámili s historií a významem kláštera, se rozdělili do skupinek a samostatně procházeli expozicí, vyhledávali si potřebné informace a zapisovali je pracovních listů. Na závěr je společně s lektorkou vyhodnocovali. Program se dle mého názoru povedl a žákům nabité vědomosti z gotiky jistě pomohou následně ve výuce.
Roman Ježek

Podívejte se na fotografie z Národní galerie v Praze.

Školní výlet - Kemp Želízy 1

Školní výlet - Kemp Želízy

Datum: 21. 3. 2015

Odjezd byl ve čtvrt na devět z nádraží z Lysé nad Labem. Cesta nám trvala asi čtyřicet minut a přijeli jsme na nádraží do Liběchova. Tašky nám naložili do aut a my šli do kempu. Mohli jsme se koupat na koupališti Po obědě jsme šli na procházku na Čertovy hlavy. Večerní program byl volný. Druhý den jsme jeli na celodenní výlet - z Liběchova jsme jeli vlakem do Mšena. Tam jsme šli okruh po žluté, viděli jsme skalní bludiště hájovnu a další. Když jsme se vrátili do kempu, tak jsme se šli koupat. Po večeři jsme opékali buřty. V jedenáct hodin začala noční bojová hra. Třetí den ráno jsme balili věci a byli jsme na koupališti. Po obědě jsme naložili tašky do aut a ve dvě jsme šli na vlak. V půl čtvrté jsme dorazili do Lysé.
Školní výlet se vydařil


(Štěpán Serbus)


Ostatní články čtěte zde.

Návštěva lanového centra v Praze 1

Návštěva lanového centra v Praze

Datum: 21. 3. 2015

V úterý 19. června se žáci 6. třídy zúčastnili výukového programu v lanovém centru PROUD v Praze – Vysočanech. Během čtyřhodinového maratonu si společně osvojili základy lezeckého sportu. Součástí programu byla úvodní rozcvička a přípravné kolektivní hry, po jejichž absolvování se už mohli vrhnout na samotné lezení. Nejprve je školení instruktoři naučili oblékání do sedáku, úvazy na lana a pak si zkusili v tříčlenných družstvech zdolávání cvičné dřevěné stěny. Následovala nejzábavnější, ale i nejnáročnější část programu - nízké a vysoké lanové překážky, které vzájemnou spoluprací zdolávaly v 15-metrové výšce. Vrcholem dopoledne byl pro žáky adrenalinový skok z můstku na napnutém laně, který i přes drobné počáteční obtíže některých z nich zdolali nakonec všichni!!! I díky milým a vstřícným instruktorům a výbornému přístupu našich žáků se dnešní program výborně vydařil. Malou černou tečkou bylo snad jen nestálé počasí s drobnými přeháňkami.
M. Součková, R. Ježek

NÁRODNÍ GALERIE PRAHA 1

NÁRODNÍ GALERIE PRAHA

Datum: 21. 3. 2015

Ve čtvrtek 24. 11. 2011 jsme se 6. třídou v rámci výuky výtvarné výchovy navštívili Národní galerii v Praze, a to konkrétně Veletržní palác, kde jsme absolvovali výukový program „ Moje první návštěva Veletržního paláce“. Žáci se nejprve v obecné rovině seznámili s budovou paláce a poté také s jejími sbírkami. Následně se rozdělili do pěti skupin, dostali konkrétní exponát galerie (např. sochu, obraz, reliéf, model domu atd.), ten museli dle otázek z přiloženého listu popsat. Poté následovala veřejná dražba, při níž jednotlivé týmy prodávaly svoje dílo a nakupovaly za přidělené galerijní peníze díla ostatních. Tak se žáci názorně seznámili s tím, jak funguje trh s uměním. Program byl dobře připraven a žákům se líbil.



Roman Ježek

Škola

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE:3
DNES:492
TÝDEN:2492
CELKEM:838217

Aktuální počasí

dnes, sobota 20. 4. 2024
slabý déšť 5 °C 0 °C
neděle 21. 4. skoro jasno 9/-2 °C
pondělí 22. 4. zataženo 9/0 °C
úterý 23. 4. slabý déšť 12/4 °C

Svátek

Svátek má Marcela

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Mezinárodní den svobody tisku

Certifikát

Základní škola Semice, okres Nymburk - idatabaze.czZákladní školy - idatabaze.cz

Vize školy

Jsme školou, která poskytuje kvalitní vzdělání, poskytuje místo s přátelskou atmosférou, kde se žáci i učitelé vzájemně respektují a rodiče mají možnost podílet se na chodu školy.